Over Roos

Ik ben Roos en ik ben de oprichter van Hondentraining Mila.

Toen ik een klein meisje was, was ik al gefascineerd door honden. Ik liep al voor mijn 10e jaar op een hondenschool van een vriend van mijn ouders. Daar heb ik al heel wat geleerd over honden en hondentraining. Om nog meer te leren, las ik heel wat boeken. Ik kreeg vervolgens ook contact met andere mensen die actief waren in verschillende takken van hondensport. Ik vond het machtig interessant. Al die tijd waren honden een heel gezellige hobby, maar dacht ik niet na over werken met honden.

Ik studeerde aan de Pabo en werd dus leerkracht. Het is leuk om kennis over te dragen en samen met een leerling te zoeken naar een manier waarop leren lukt en ook leuk is.

Een aantal jaar geleden ben ik begonnen op vrijwillige basis hondentrainingen te geven op een hondenclub in Zuid Holland.  

Toen ik zwanger was, besloot ik de eerste jaren bij mijn kindje thuis te blijven. Eind 2016 werd mijn zoon geboren en ik geniet elke dag van hem. Toch wilde ik mijn tijd ook gebruiken om me nog verder in de honden te verdiepen en heb de opleiding gedaan tot Kynologisch Instructeur. Naast mijn ervaring op een hondenclub, wilde ik graag voor mij zelf beginnen. 

Mijn bedrijf is vernoemd naar mijn hondje Mila en tevens staan de letters ook voor Hondentraining Met Inzicht Liefde en Aandacht.

 

Ik werk graag met groepen, maar individueel training geven is waar het bij Hondentraining Mila vooral om gaat (al zijn groepslessen ook mogelijk). Deze individuele aandacht is speciaal voor mensen die 1 op 1 trainen fijn vinden. Sommige mensen hebben het heel druk en dan is het fijn om de training zelf te kunnen plannen. Andere mensen vinden het moeilijk om in een groep te lopen, bijvoorbeeld vanwege moeite met concentratie of met het gehoor. Weer andere mensen kiezen voor 1 op 1 training omdat de hond niet zo graag in een groep loopt. 

Ik heb ervaring met mensen met een beperking en pas mijn trainingen graag aan. 

 

Inmiddels ben ik ook weer begonnen als leerkracht en heb ik dus de ultieme combinatie gevonden tussen werken met kinderen en werken met honden. Door mijn werk als leerkracht zijn privé trainingen op maandag en vrijdag niet mogelijk. 

 

Bij Hondentraining Mila is verder wel veel mogelijk, mail gerust met vragen! 

Maak jouw eigen website met JouwWeb