Over 'hondentraining Mila'

Waarom de naam Hondentraining Mila?

Hondentraining Mila staat voor hondentraining Met Inzicht Liefde en Aandacht.

Liefde is ongelooflijk belangrijk tijdens de omgang met je hond. Het is namelijk niet altijd gemakkelijk om alle uitdagingen die de hond geeft in goede banen te leiden. Heel wat hondeneigenaren stoeien met kleine of grote problemen met hun hond. Als je van je hond houdt, ben je meestal eerder geneigd de energie die dit kost op te kunnen brengen. Problemen kunnen opgelost worden, maar het vraagt meestal veel inzet en geduld. 

Aandacht klinkt misschien logisch, maar in deze drukke tijd, is het een enorm belangrijk punt in de training. Zoals ik zei, kost het trainen/opvoeden van de hond tijd. Een hond verdient jouw tijd en aandacht. Een blokje om s ochtends voordat je naar je werk gaat, is nodig, maar niet genoeg. De hond wil mentaal uitgedaagd worden door je, hij wil zijn fysieke energie kwijt kunnen en hij wil gewoon tijd met je doorbrengen. Een hond is een sociaal dier en heeft dus ook behoefte aan jouw gezelschap.

Inzicht is het derde punt. Om een hond te kunnen opvoeden moet je wel iets weten over de hond. Het allerbelangrijkste is het leren kijken naar je hond. De hond laat door zijn  lichaamstaal continu weten hoe hij zich voelt. Door de signaleren te leren zien, kun je veel problemen voorkomen. Ook is t fijn als je weet wat een hond nodig heeft om gezond te blijven. De belangrijkste punten zijn hierbij waarschijnlijk wat je de hond aan beweging kunt geven, zodat hij geen onnodige blessures oploopt. Tot slot is het goed om te weten hoe een hond leert; wat hem motiveert om iets te doen. Zo kun je een goede werkrelatie opbouwen met je hond en ongewenst gedrag ombuigen 

 

Een tweede reden voor de naam is mijn eigen hond. Ik had een kooikerhondje en haar naam was Mila. Zij heeft symbool gestaan voor het logo van het bedrijf. Daarnaast heeft zij mij heel veel geleerd over de verschillen van honden. Mila vond sommige dingen gewoon heel erg moeilijk en samen hebben we telkens gezocht naar oplossingen.